Peter Lagelius, PGA Professional

Hej!

Jag heter Peter Lagelius, kallas för Lagge. Jag har sysslat med golf i över trettio år och nästan hela tiden som Pro och utbildare. Jag älskar golf och önskar att alla fick möjligheten att spela och lära sig mer om denna fantastiska sport.

Jag tycker om att utbilda och anpassar mig alltid efter den person som ska utvecklas och utbildas. Mitt ledord när det kommer till golf och utbildning är enkelhet, man ska inte krångla till, utan ”keep it simple”

Jag är en riktig ambassadör för sporten och brinner verkligen för att alla ska kunna spela golf, jag anser att golf är till för alla. Jag bjuder ofta på mig själv och uppskattar skratt och glädje.

Jag är uppväxt i Gävle, har alltid idrottat och flyttade till Västerås i samband med fotbollsspel i VSK. Jag har tre fantastiska barn och bor i centrala Västerås.

Tveka inte att kontakta mig och du har frågor eller funderingar.

Vi ses på klubben 😊

Bästa hälsningar Peter Lagelius

070-666 40 36     peter.lagelius@eduro.se


 

Träningskort 2018

Nyhet!

Nu har äntligen friskvården kommit till golfen och då tänkte vi på Tortuna GK och Peter Lagelius att vi skulle ta fram ett bra alternativ för er som gillar att träna golf med PRO samt att träna på rangen.

 

Träningskort Tortuna GK/Peter Lagelius

Mellan vecka 19-25 och 32-39

Socialt och utvecklande träning 1 gång/vecka. Finns det lediga tider i någon grupp efter kl.15:00 på måndagen samma vecka så kan man boka in sig på ett pass till.

Pris för träning med Peter Lagelius och fria rangebollar för 2018 är 1595:-

Pris för träning med Peter Lagelius är 900:-

 

TIDER:

Tisdagar och torsdagar 

17:00-18:00 och 19:00-20:00

Max 8 anmälningar/tillfälle

 

Glöm inte att ni kan använda friskvårdsbidraget för träning av golf!

 

Är ni intresserade av träningskort, hör av er till kansliet på 021-65301 eller kansli@tortunagk.com

Träningskort 2018

 


 

 

Nybörjare i Golf

 

Välkommen på Nybörjarkurs i golf på Tortuna Golfklubb 2018

 

Har du aldrig slagit på en golfboll förut, du kanske har provat slå några gånger men inte tagit steget att ta grönt kort? Då är det dags att ta tag i den här härliga sporten och fritidssysselsättningen golf.

Att ta golfens körkort (Grönt kort) är en utbildning i att slå en boll från en utslagsplats (Tee) till ner i ett hål ( 10,8 cm) som är beläget på en green.

Golf är ett fantastiskt roligt spel som spelas på en bana som har olika långa hål och svårigheter, men golfen kräver också vett och etikett, regelkunskap, medvetande om säkerhet m.m.

Golf är ett spel för alla och Tortuna GK är en härlig och välkomnande golfbana där du alltid blir vänligt bemött i en underbar miljö nära naturen.

Nybörjarkursen består av 10 timmar, fördelat på både teori och praktik. Att först och främst lära sig att svinga en golfklubba blir fokus, för att i fortsättningen kunna spela golf riktigt bra.

Vi kommer lära oss att putta, chippa, pitcha och slå oss ur en bunker. Vi kommer gå igenom golf-vett, vanliga regler samt vad banmarkeringar betyder. Vi kommer också lära oss vikten av säker och snabb golf m.m.

När dessa 10 timmar är genomförda så är det dags att komma ut på banan och testa spelet i samband med fadderrundor.

Fadderrundor är de golfrundor som ska genomföras för att du ska få ditt handicap (hcp 54), dessa fadderrundor är normalt 9 håls-rundor. I samband med rundan måste ni lämna in ett scorekort med ett godkänt resultat.

Fadder är en spelare som har hcp 36 eller bättre. Har du ingen kompis eller vän som har hcp 36 eller bättre så fixar vi det åt dig på här på klubben.

I kursen ingår 2 st, fadderrundor på banan, därefter behöver man bli medlem! Vi hoppas ju naturligtvis att du känner dig så välkommen och trivs hos oss på Tortuna så att du väljer att bli medlem här.

I kursen ingår teorimateriel samt lån av klubbor.

Program över kursen kan variera beroende på om vi gör den över en helg eller över 3 veckor!

 

Tveka inte att kontakta mig och du har frågor eller funderingar.

Välkommen! 

 

Bästa hälsningar

 

Peter Lagelius, PGA Golf Professional

070-666 40 36     peter.lagelius@eduro.se

 


 

Nybörjarkurser

Pro: Peter Lagelius  

I kursen ingår rangebollar, lån av klubbor och kurslitteratur. I kursavgiften ingår även ett teoriprov, ett uppspel samt tre rundor på banan med din fadder.

Erbjudande från Tortuna GK till dig som tar golfkurs hos oss första året. Du betalar endast 3 500 kronor för både golfkursen och medlemskap.

Anmälan sker via mail till kansli@tortunagk.com


 

Möjligheter

Bli en bättre golfare!

Vill du utvecklas så är det viktigt att fortsätta utbildas och ta lektioner. Har du kört fast med svingen, eller fungerar inte puttningen? Låt mig hjälpa till att utveckla ditt spel.

Sedan årsskiftet finns möjlighet att använda friskvårsbidrag även till golflektioner.

 

Tveka inte att höra av dig med frågor eller funderingar.

 

Peter Lagelius, PGA Golf Professional

070-666 40 36     peter.lagelius@eduro.se


 

Spel och träningsresa med PRO Peter Lagelius

20-27 Oktober 2018

 

Poggio Del Medici ****

Möjligheten att kombinera härlig golf, Toscanas berömda kök och vinprovning gör Poggio Del Medici till en unik destination.

I underbara Murgellregionen, Toscana ligger anläggningen. De rymliga och eleganta rummen ligger i renoverade gårdsbyggnader.

Allt för att skapa en rustik känsla av det toskanska lantlivet. Ett härligt SPA med turkiskt bad, utomhuspool och jacuzzi ger möjlighet till total avkoppling.

Golfbanan är en mästerskapsbana där flera tävlingar på damernas europatour har spelats.

 

Flyg

20/10 Stockholm-Pisa 17:05-20:00

27/10 Pisa-Stockholm 20:45-23:35

 

Hotell

Poggio Del Medici ****

Boende i dubbelrum 7 nätter

Alt. enkelrum

 

Golf

Fri golf på Poggio Del Medici

Fria rangebollar

Golfvagn ingår vid spel

 

Pris: 12.995:-

Enkelrumstillägg: 2.500:-

Italiensk turistskatt tillkommer med 2,5 euro per dag och betalas på plats

 

I priset ingår:

Flyg Stockholm-Pisa t/r

Transport av golfbag

Transfer flygplats-hotell t/r

Fri golf

Fria rangebollar

Träning och spel med PRO Peter Lagelius

Boende 7 nätter i dubbelrum

Frukost och 5 middgar (Dricka till maten)