Ordförandebrev 2017-12-12

Ordförandebrev 2017-12-12

 

Decembermörkret har kommit och 2:a advent har passerat, inte många veckor kvar till jul och nyår, golfsäsongen har för de flesta av oss tagit slut, men fortfarande finns det några tappra golffantaster som fortfarande spelar golf. I lördags var det 20 st som spelade Luciagolfen och förhoppningsvis om vädret tillåter kommer också Nyårsgolfen att anordnas.

Jag vill tacka er alla för förtroende att ta över ordförandeklubban och presentera mig själv.

Vem är då jag? Jag är ganska ny i klubben, blev medlem i mars 2015 och blev ganska snart med i tävlingskommittén och styrelsen, något som jag inte har ångrat. Att jobba i föreningslivet är en av de saker jag brinner för och att dessutom jobba med sitt fritidsintresse är en fantastisk förmån. Har tre vuxna barn, varav en spelar golf på Tortuna. Jag har spelat golf i många år, dock syns det inte på handicapet. Har varit medlem i några andra klubbar men känner att Tortuna är klubben för mig.

Min ambition som ordförande är att fortsätta bevara Tortuna som den trivsamma klubben det är, jobba med medlemsfrågor och allmänt finnas till hands där jag behövs. Det är många som gör ett fantastiskt jobb ideellt för klubben, jag kan inte nog tacka er, utan Er skulle klubben inte fungera!

Det kommer att bli ett spännande, roligt och intressant år och jag ser med tillförsikt fram mot att förverkliga de planer vi har på hur vi skall förändra och förbättra Tortuna GK för er medlemmar och även för våra gäster.

 

 

Höstårsmöte – Tack alla ni som kom på höstårsmötet! Vi beslutade att sänka medlemsavgifter för i stort sett alla medlemskategorier. Till nyheterna hör medlemskategorin yngre senior, där vi höjer åldersgränsen till 30 år, senior 80+ som har fått en egen medlemskategori och avgift. Vi hoppas med dessa förändringar att vi kan tilltala den yngre seniorkategorin och behålla 80+ medlemmarna och självklart även behålla alla våra andra medlemmar. Vi har som målsättning att sänka medlemsavgifterna ytterligare nästa år.

Players 1st – medlemsundersökningen presenterades under höstårsmötet. Vi har fått in väldigt många bra synpunkter på hur vi tillsammans kan utveckla klubben. Utifrån dessa synpunkter så kommer styrelsen att i första hand jobba med:

  • Lägre årsavgift
  • Fler samarbetsklubbar
  • Förbättra träningsområdena
  • Förbättra banan inklusive bunkrarna
  • Information till medlemmarna

 

Ekonomi – Likviditeten är stabil och intäkterna från greenfee och range goda. Vi har fortfarande utmaningar på medlemssidan, men med de sänkningar som vi har gjort på medlemsavgifterna har vi stora förhoppningar om att vi kommer att bli fler medlemmar under nästa år, ni som medlemmar på Tortuna är ambassadörer för vår klubb, ni kan göra mycket för att locka nya medlemmar till oss.

Vår ambition att utveckla banan och arbetet med att göra Tortuna GK än mer attraktiv fortgår. Just nu är det inga större aktiviteter på banan, men vi tittar vidare på hur vi kan förändra hål 12 från röd tee. Greenområdena på hål 5 och 11 är också föremål för planerade förändringar även bunkrarna kommer att förbättras.

Personalsidan är det förändringar på gång, Peder som har varit sjukskriven sedan i juni, har slutat och vi letar aktivt efter att hitta en bra lösning och tror att vi har en på gång. På banan arbetar under vintersäsongen endast Per, vi tar nya tag till våren och anställer medhjälpare till honom så att vi kan bibehålla och fortsätta förbättra banan. Vill återigen tacka vår resursgrupp som har gjort fantastiska insatser under året och är värda all uppskattning.

Som vi tidigare meddelat så har Klubbhuset länge varit dåligt utnyttjat och planer på att inrätta rum för boende på övervåningen är igång för fullt. Om allt går enligt plan har vi fyra tvåbäddsrum klara till nästa säsong.

 

Med denna information om läget på klubben och presentationen av mig så vill jag önskar er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År och hoppas att ni som jag brinner för att göra vårt Tortuna ännu bättre!

 

Lillemor Källberg ordförande Tortuna GK

 

Det här inlägget publicerades den tisdag, december 12th, 2017 at 16:41 Anders Hermansson

Kommentera